Badrumsrenovering – ett lyft för boendet 

Badrummet besöker de flesta av oss minst ett par gånger per dag. Först på morgonen när vi ska fixa till oss efter nattsömnen. Dusch, makeup, rakning eller vad det nu är. Och tandborstning så klart. Vi står där och tittar i spegeln och försöker göra det bästa av vårt utseende för att bli redo att möta den nya dagen. Och på kvällen finns en motsvarande rutin, då kanske med en önskan om att varva ner och koppla av efter en hård dag på jobbet, då finns det kanske mer tid att njuta lite av stunden i duschen eller kanske badkaret om det finns ett sådant. 

Bastu och spa 

I vårt östra grannland är det vanligt att bada bastu, så vanligt att man faktiskt har en bastu som en del av badrummet till och med i vissa lägenheter. Det är en fantastisk möjlighet för avkopplande bastubad men ändå inget som riktigt slagit igenom i Sverige. Det som däremot är väldigt populärt är att åka på spa och ta hand om sig själv på annan ort. Bada bubbelpool, duscha kallt och varmt och kanske bada bastu där. Tänk om man kunde ordna lite av den lyxkänslan på hemmaplan? Att ha bastu och spa i sitt badrum är faktiskt inte helt omöjligt om utrymmet finns. 

Drömmen om renovering 

Allt börjar med en dröm och vissa drömmar kan faktiskt bli verklighet. Att genomföra en rejäl badrumsrenovering kan ge vissa möjligheter att få in lite ny lyxkänsla i tillvaron. Byt ut den gamla duschen mot en med lite fler finesser. En ångdusch kanske lockar? Eller en massagedusch? Det finns också regnskogsduschar och många andra varianter. I kombination med genomtänkt belysning och ett nytt kakel kan ditt gamla trötta badrum få en helt annat betydelse. Finns det dessutom möjlighet att utöka utrymmet lite kanske det går att få plats för några sköna vilstolar att bara slappa i efter duschen i stället för att direkt gå in till soffan och börja scrolla på mobilen eller vad man nu brukar göra som avkoppling annars. 

Riktig avkoppling ger bättre sömn 

Det här med att titta på en skärm före sänggåendet anses ge sämre sömn. Det kanske känns avkopplande men hjärnan aktiveras ändå och det kan bli svårare att koppla av. Varför inte satsa på dig själv och ditt välmående genom en badrumsrenovering med lite lyxkänsla. Det gör så mycket för välmåendet och livskvaliteten både på kort och lite längre sikt. Som grädde på moset ökar naturligtvis värdet på bostaden så de pengar du väljer att investera kan du med stor sannolikhet få tillbaka den dag du flyttar vidare.