Flyttfirmor har ofta inget tillstånd

Det har uppdagats vid nya undersökningar av flyttfirmor att många av dom inte innehar trafiktillstånd vilket är en lag i Sverige. Dom kör alltså olagligt och det betyder att det inte finns någon försäkring på dessa flyttfirmor. Det har rapporterats att det är ungefär var tredje firma där statusen ser ut såhär. Att jobba där är inte rätt och nu uppmuntras flyttgubbar som jobbar på dessa flyttfirmor att sluta.

När man håller på med yrkestrafik vilket alla flyttfirmor gör så måste man ha ansökt och fått godkänt trafiktillstånd innan man får börja sina transporter. Göteborgs posten har undersökt många flyttfirmor i Göteborg och de menar att väldigt många av dom faktiskt inte får köra då dom inte har tillstånd, detta skvallrar om hur många oseriösa flyttfirmor det finns där ute.

Några företag har inte ens gått att kolla upp då det inte har velat ge ut sitt organisationsnummer, uppenbarligen så har dessa flyttfirmor inte ens något och det är flyttfirmor man inte ska anlita, man ska alltid fråga om organisationsnummer.

De flyttfirmor som är seriösa har alltid trafiktillstånd men de har även ofta kollektivavtal som garanterar sin anställda rättvisa löner. Tony Blomberg som jobbar som ombudsman på https://stockholmsflyttfirma.se/ i Göteborg på Transport rekommenderar alla som jobbar på flyttfirmor att kolla upp så de får den lön de ska ha.

Tony menar också att anställda på flyttfirmor som inte innehar ett trafiktillstånd ska säga upp sig, det är inte ett seriöst företag och de har inte schyssta villkor och avtal. Dessa flyttfirmor håller på med direkt olagliga saker som kan vara farligt för både de som anlitar dessa flyttfirmor och de som jobbar på dom.

Det finns många som har reagerat starkt på dessa undersökningar som man nu tagit fram och även Sveriges möbeltransportörers förbund och Sveriges åkeriföretag har uttalat att dom tycker det ser riktigt dåligt ut i flyttfirmors aktiviteter i dagens läge. Det är speciellt på de senaste åren som det har eskalerat rejält med bluff företag och flyttfirmor som har riktigt dåliga villkor för sina anställda.

Det är inte bara flyttfirmorna i sig utan mycket ligger också i att städfirmor som inte behöver trafiktillstånd som blir överlägsna konkurrenter då dom kan använda sig av RUT-systemet som gör att de kan hålla på med verksamhet som konkurrerar ut flyttfirmor och andra liknande företag.

Det är viktigt då man ska anlita tjänster hos en flyttfirma i stockholm och även när man söker jobb till dom att man granskar dom noga och inte faller på att det låter väldigt bra. Det är till en fördel att man kollar upp företaget noga innan man bestämmer sig för dom.