Hur det är att jobba som städerska

Att jobba som städerska är en blandad kompott, ibland är det ganska skönt och trevligt att göra det. Men ofta är det rätt så tråkigt. Man kan komma stundvis komma in i själva städningen och inte tänka så mycket på det, då är det ganska kul att städa, man fokuserar på själva rörelserna i städningen, som att dammtorka eller svabba golv.

Det är som att man kommer in i ett meditativt tillstånd efter en stunds städning, då är det bara den fysiska ansträngningen som är jobbig, och den är faktiskt också rätt så skön när man väl utför den. Det som är negativt med det fysiska arbetet är snarare slitaget på leder och övriga kroppen som man kan känna efter många års arbete som städerska.

Alla har säkert helt olika erfarenheter av att arbeta som städerska eftersom det är ett ytterst individuellt jobb. Man jobbar nästan alltid ensam, vilket kan vara ganska långtråkigt. Man åker ofta runt till olika kunder som kan vara allt från ett stort gym till ett litet kontor och städar. Man har sin bil och sina städsaker. Ibland är man två stycken som åker till samma ställe och städar om det är en stor kund. Men det är väldigt sällan man går tillsammans och städar ändå. Så det är ett ensamt arbete. Därför är det extra viktigt att inte glömma sina hörlurar och sin telefon eller mp3 spelare, så man åtminstone kan lyssna på en ljudbok eller på någon skön musik under tiden man städar. Jag tycker om att lyssna på böcker om självutveckling.

Jag kan flexa lite när det kommer till mina arbetstider vilket jag uppskattar mycket eftersom jag har barn, då kan jag lämna dem på skolan och hämta dem. Ibland städar jag extra effektivt och då hinner jag klart tidigare, vilket gör att man timlön går upp! 🙂